Brug over de Bonke ook symbolisch van waarde

Vorige week hebben we samen met de wethouder RO van de gemeente Leeuwarden Hein de Haan het plaatsen van de brug over de Bonke gemarkeerd. Duimen omhoog voor deze geweldige mijlpaal. De Waard BV heeft op professionele wijze een stalen brug geslagen die geschikt is voor zeer zware voertuigen. We voorkomen hiermee vele duizenden verkeersbewegingen door Blitsaerd West, het reeds aangelegde deel van de wijk. Daarmee hebben de huidige bewoners er geen overlast van.

Het slaan van de brug is voor ons ook een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Blitsaerd. Het markeert een geweldige teamprestatie van de mensen van Wind Groep in samenwerking met de medewerkers van de gemeente Leeuwarden. Niet eerder is er zo intensief en effectief samen gewerkt. Een groot compliment voor alle betrokken medewerkers!

 

Het positieve Raadsbesluit over het Beeldkwaliteitsplan en over de herfinanciering was cruciaal om alle zorgvuldig voorbereidde processen in gang te zetten en af te ronden. De aanbesteding van het bouwrijpmaken van Blitsaerd Oost, de vergunningen voor de aanleg, de start van de verkoop, de lotingsprocedure en de zaal in het WTC, alles stond op scherp. Dat binnen enkele weken na het raadsbesluit alle 30 kavels uit de eerste fase konden worden toegewezen aan potentiele kopers en dat De Waard daadwerkelijk het veld is ingereden is veelzeggend over de betrokkenheid van partijen en de relevantie van het raadsbesluit. Niet alleen bedienen we de nieuwe bewoners met een prachtige bouwkavel.

 

Het is ook bepaald noemenswaardig dat het project Blitsaerd in deze fase een belangrijke werkgever is. Er zijn heel veel bedrijven aan het werk. In de uitvoering en de toelevering. Aan de Westkant zijn meerdere aannemers woningen aan het bouwen en maakt Van der Wiel de straten woonrijp, aan de Oostkant werken Groen Leven en Jelle Bijlsma aan de zonneweide van Blitsaerd Solar waar de Mannen van Staal de constructie levert. In Blitsaerd Oost hebben diverse adviesbureaus onderzoeken verricht en maakt De Waard zich op voor de grote klus om maar liefst 50.000m3 zand aan te leveren voor de voorbelasting van de wegen in het nieuwe plandeel. Alles wordt in het werk gesteld om die prachtige bouwkavels gereed te maken en de wijk af te ronden. Dat maakt ons trots. Zeker omdat we ook de slechte jaren niet vergeten zijn. Focus, vasthoudendheid en vertrouwen hebben het verschil gemaakt. Wind Groep en de gemeente Leeuwarden zijn gecommitteerd om het bijzondere woningbouwproject af te maken zoals we dat jaren geleden al samen voor ogen hadden.

 

Blitsaerd Oost is het afrondende deel van het gehele project Blitsaerd. Blitsaerd Oost behelst 111 kavels in 3 deelplannen. De eerste 30 bouwkavels in Blitsaerd Oost zijn inmiddels onder optie. Deze fase wordt vervolgd met nog eens 40 vrije bouwkavels die waarschijnlijk eind 2020 of begin 2021 in verkoop zullen gaan. U kunt zich daar nu al voor laten registreren. Daarnaast hebben we in Zwanenburg Projecten BV een partner gevonden die 41 kavels projectmatig zal gaan ontwikkelen. Zwanenburg Projecten zal in september de eerste 14 bungalows in verkoop brengen.

 

Op onze site (www.blitsaerd.nl) kunt u de actualiteit volgen en desgewenst een aanvraag plaatsen.