Blitsaerd
Nieuws

Actueel

Hieronder tref je artikelen aan over actuele nieuwsfeiten, innovaties, mijlpalen, nieuwe projecten, duurzame ontwikkelingen en overige nieuwswaardige onderwerpen inzake Blitsaerd.

Elektrische deelauto's exclusief voor bewoners Blitsaerd.

Samen met CV Blitsaerd en de Gemeente Leeuwarden is de voorbereiding voor de aanleg van opstelplaatsen en het aanbrengen van de laadpalen in volle gang. Om technische redenen gaat het nog wel een halfjaartje duren maar volgend jaar zomer moeten de stoere Cupra Born en de hippe Fiat 500e beschikbaar zijn. Ze zijn in ieder geval besteld.

 

De auto's zullen beschikbaar komen via een specifieke app die gedownload kan worden. Met deze app kun je een abonnement afsluiten en online de auto reserveren voor een tijdstip dat jou uitkomt. Het abonnement zal tegen een gereduceerd tarief beschikbaar komen. Daarnaast wordt automatisch per km afgerekend. Technische details volgen zodra we daarover kunnen berichten. Doel is uiteraard om het gebruik van de auto in algemene zin te verduurzamen en goedkoper te maken. Misschien scheelt het je de aanschaf van een 2e auto.

In eerste instantie zal de opstelplaats in Blitsaerd West worden gezocht. Het beteft een pilot die bij succes verlengd wordt en uitgebreid kan worden, waarbij dan extra auto's in Blitsaerd Oost opgesteld kunnen worden.

Heb je belangstelling voor een abonnement dan kun je je hier aanmelden