Informatie voor zelfbouwers
Van bouwkavel tot woning

We helpen u graag

U heeft belangstelling voor een bouwkavel in Blitsaerd Oost. Om u goed voor te bereiden bieden wij u hier informatie om u op weg te helpen in het traject van kavel tot woning.

Voor alle bouwkavels in Blitsaerd geldt dat u geheel vrij bent in het kiezen van een architect voor het ontwerpen van uw woning of van een bouwbedrijf voor het bouwen van een woning uit de catalogus van het bedrijf. De woning die u wilt bouwen moet wel passen in het geldende Bestemmingsplan en het Beeldkwaliteitsplan. Het Beeldkwaliteitsplan kunt u hier downloaden. U vindt ook informatie in de brochure met kavelinformatie die u hier kunt downloaden.

 

Naast de keuze voor een kavel en woningtype is vroegtijdig financieel advies aan te bevelen. Zowel Rabobank als ABN Amro kennen het project en hebben maatwerkarrangementen voor uw beschikbaar. Wij adviseren ook met het oog op de grote belangstelling om vooraf de financieringsmogelijkheden goed op een rij te zetten. Dit kan u schelen in de toewijzing van de kavels.

Om u nog wat verder op weg te helpen

We hebben een aantal  architecten en bouwbedrijven uit de regio gevraagd naar ontwerpen van woningen die naar hun mening zouden passen binnen Blitsaerd Oost. Dat vindt u op deze pagina. Daar waar beschikbaar is ook een indicatie opgenomen van de bouwkosten van het betreffende ontwerp (dus exclusief de kosten van de kavel zelf). Het staat u uiteraard helemaal vrij om een andere architect of bouwbedrijf te kiezen. Let wel: de getoonde ontwerpen zijn nog niet getoetst door de Welstandscommissie. Verder vindt u naar wens een leaflet van zowel Rabobank Leeuwarden als ABN Amro over de financieringsmogelijkheden.

 

Bij een nieuw huis hoort ook een nieuwe tuin. Vergeet dit deel niet mee te nemen in de financiering. Door meteen een goed ontwerp te laten maken, kunnen kosten worden bespaard. 

 

Met deze informatie hopen we u een steuntje in de rug te geven in het traject van bouwkavel tot woning!