Blitsaerd
Nieuws

Actueel

Hieronder tref je artikelen aan over actuele nieuwsfeiten, innovaties, mijlpalen, nieuwe projecten, duurzame ontwikkelingen en overige nieuwswaardige onderwerpen inzake Blitsaerd.

Voortgang Blitsaerd

Vandaag reden we weer door de wijk Blitsaerd. Regelmatig checken we wat er allemaal gebeurd. Elke keer weer zie je nieuwe dingen. Er wordt volop gebouwd in alle hoeken van het project. De wijk groeit en rijpt. De tijd doet zijn werk en veel keert ten goede. Veel tuinen zijn al goed aangeslagen. Meerdere straten worden momenteel woonrijp gemaakt. Er worden punten op de i gezet en dat is prachtig om te zien. Niet alleen zie je in de wijk de vooruitgang. Ook in gesprekken met bewoners merken we een focus op afronding. Het is goed om daarover contact te hebben. Daar wordt hard aan gewerkt. Door de bewoners zelf maar ook door de Wind Groep, Van der Wiel en de gemeente Leeuwarden. De cijfers liegen er niet om. Er zijn nog slechts 3 kavels beschikbaar in Plandeel West van Blitsaerd. 3 bouwkavels in Houtland. Alle overige kavels zijn onder optie of verkocht. Een mooi resultaat van een nuttige inspanning in de afgelopen jaren.

 

Ondertussen werken we volop aan Plandeel Oost. Het deel tussen de reeds gerealiseerde wijk en het zonnepanelenveld van Blitsaerd Solar. Op 26 juni '19 heeft Wind Groep de nieuwe opzet van de 2e fase gepresenteerd aan de bewoners van de wijk. Een zorgvuldig opgebouwde stedebouwkundige structuur en een Blitsaerd waardig pallet aan kavels aan open vaarwater. Een plan dat een fraai vervolg betekent van ons project Blitsaerd. Nu het Westelijk Plandeel uitverkocht raakt is de timing goed. Lees hier meer over de opzet van de wijk en de beoogde beeldkwaliteit.