2e fase Blitsaerd Oost
40 unieke kavels
2e fase Blitsaerd Oost
40 unieke kavels

Kavels Leeuwarden

Het prachtige gebied Blitsaerd gelegen bij Leeuwarden biedt een grote keus aan vrije bouwkavels. Blitsaerd staat voor hoge woonkwaliteit en een breed aanbod van bouwkavels aan open vaarwater. In Blitsaerd Oost zijn vrije sector bouwkavels en projectmatige woningen ontwikkeld. In totaal is er plaats voor 111 woningen. Het overgrote deel van de bouwkavels en woningen is gelegen aan open vaarwater. 

 

Het nieuwe deelplan Blitsaerd Oost bestaat uit de deelgebieden Blitsaerderleane Oost, De Finish, De ParelsBonkevaart Noord en Bonkevaart Zuid. Ieder deelgebied wordt gekenmerkt door zijn eigen unieke identiteit. In deelgebied De Finish worden 41 projectmatige woningen ontwikkeld. De verkoop hiervan wordt separaat georganiseerd. 

 

De laatste 40 bouwkavels zijn in juni 2021 in verkoop gebracht en inmiddels allemaal verkocht. De meest oostelijke kavels in het plan liggen in de nabijheid van het pas aangelegde zonnepanelenveld Blitsaerd Solar. Tussen de kavels en het zonnepanelenveld loopt een watergang en er wordt aan de kant van het zonnepanelenveld een groenwal aangelegd, zodat het zonnepanelenveld zoveel mogelijk aan het zicht wordt onttrokken.

 

Vanuit de lucht zijn de contouren van Blitsaerd Oost en het zonnepanelenveld goed te zien. Bekijk hier de dronebeelden.