Blitsaerd
Informatie

wat is blitsaerd?

Blitsaerd is een groene, zeer ruime en waterrijke woonwijk, gelegen in het open landschap aan de bekende Bonkevaart op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum van Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân en de culturele hoofdstad van Europa in 2018.

Blitsaerd biedt u een grote keus aan vrije kavels en projectmatige woningen. Deze unieke kavels en woningen zijn vaak gelegen aan open vaarwater met ruimte voor uw eigen boot. Blitsaerd staat garant voor hoge woonkwaliteit met een ongekend gevoel van vrijheid en een blijvend vakantiegevoel door de zeer ruime opzet, het riante uitzicht en de weidsheid van de prachtige omringende natuur.

 

In Blitsaerd worden woningen gebouwd in het hogere marktsegment. In de periode vanaf 2005 tot en met 2015 zijn ongeveer 200 woningen gerealiseerd. Er is nu nog volop gelegenheid voor het bouwen of kopen van uw eigen droomwoning. Het afgelopen jaar is Blitsaerd volop positief in de belangstelling geweest. Er zijn meer kavels dan ooit verkocht in een jaar tijd. Dit is nu ook te zien aan de bouwactiviteiten die overal in de wijk zichtbaar zijn. Dit geeft de wijk een serieuze impuls. Er worden wegen aangelegd en ook bomen. Daarnaast is op diverse plekken extra water uitgegraven.

 

Blitsaerd is gelegen aan de noordzijde van Leeuwarden direct ten westen van het natura 2000 natuurgebied De Grote Wielen. De wijk heeft een open vaarverbinding met de Friese wateren!

 

De tweede fase van de wijk zal aan de Oostzijde van de wijk plaatsvinden. De ambitie leeft om er een zeer duurzaam karakter aan te geven.

 

De gebiedsontwikkeling Blitsaerd wordt gerealiseerd in de vorm van een commanditaire vennootschap (CV Blitsaerd). Commanditaire vennoten daarin zijn de gemeente Leeuwarden en Vastgoed de Friesche Wouden BV. Het management wordt gevoerd door Wind Groep BV uit Drachten. Wind Groep is bereikbaar via telefoonnummer 0512-571471 of via mail info@windgroep.nl

 

Hieronder vindt u meer informatie over Leeuwarden en Blitsaerd en omgeving: