Blitsaerd Oost
41 levensloopbestendige woningen

Vrijstaande bungalows aan de Bonkevaart

Op zoek naar een nieuwbouwwoning in Leeuwarden? Blitsaerd is een schitterende groene en waterrijke wijk op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum van Leeuwarden. Een wijk die aansluit bij de luxe woonwensen van mensen die vorm willen geven aan hun manier van leven. Een wijk die aan de zuidzijde begrensd wordt door de Bonkevaart, één van Neerlands meest bekende vaarten. In de zomer een gezellige vaarroute voor waterliefhebbers en tijdens een hele strenge winter de finish van de Elfstedentocht.

 

Blitsaerd kenmerkt zich door uitzonderlijk grote kavels en een gevarieerde bebouwing die tot uitdrukking komt in diverse deelgebieden.

Ieder gebied kent een eigen sfeer, uiteenlopend van houten woningen in een lommerrijke omgeving tot markante patricierspanden en eigentijdse ontwerpen van individuele kopers. In Blitsaerd West zijn al diverse projectmatige woningen ontwikkeld in de deelgebieden Houtland en Blitsaerdhaven. In het nieuwe deelplan Blitsaerd Oost zulen in het deelgebied De Finish ook projectmatige woningen worden ontwikkeld.

Levensloopbestendige bungalows in deelgebied De Finish

Deelgebied De Finish ontleent zijn naam aan de ligging bij de finish van de Elfstedentocht. Een historische plek, ook nog eens gesitueerd op de plaats waar vroeger een terp heeft gelegen in het landschap. Dus ook heel vroeger werd hier al gewoond!

 

In de Finish worden geen bouwkavels aangeboden maar zullen 41 projectmatige woningen worden ontwikkeld door Zwanenburg Projecten uit Heerenveen. Dit zullen 41 bungalowachtige woningen worden die voor iedereen geschikt zijn maar bijzonder in trek zullen zijn bij de iets oudere doelgroep. Alle woningen krijgen de woonfuncties op de begane grond en zijn dus volledig “levensloopbestendig”. Alle woningen hebben een eigen tuin maar die is qua oppervlakte overzichtelijk dus door de bewoners goed bij te houden. Informatie over de projectmatige woningen vindt u op www.mooiblitsaerd.nl.